Rank a Brand

Hoe duurzaam is je favoriete merk?

Wie we zijn

RANK A BRAND: CONSUMENTEN VOOR DUURZAAMHEID

Rank a Brand is een internationale community van verantwoordelijke consumenten die duurzame en eerlijke producten en diensten willen kopen. Rank a Brand is opgericht om consumenten te helpen verantwoorde aankoopkeuzen te maken en om merken te stimuleren om duurzaam, maatschappelijk verantwoord en transparant te worden.

Rank a Brand is opgericht in 2009 door Niels Oskam. Onder zijn leiding is Rank a Brand een van de grootste vergelijkingssites in Europa geworden op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid van consumentenmerken.

Als je mee wil doen met onze community van verantwoordelijke consumenten, ons werk wil steunen en mee wil praten over welke sectoren en merken we onderzoeken en welke criteria we daarvoor gebruiken, wordt dan Vriend van Rank a Brand voor 25 per jaar, of meer als je je het kan veroorloven.

Rankers

Rank a Brand zou niet kunnen bestaan zonder de actieve bijdragen van een grote groep vrijwilligers. Deze rankers verrichten onderzoek naar de duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid van sectoren en merken. 

De rankers vormen het hart van Rank a Brand. Deze groep zorgt dat alle onderzochte merken actuele scores hebben op onze website. Op vrijwillige basis zoeken zij op websites van merken, MVO-rapporten en andere openbare bronnen om de antwoorden te vinden op onze vragen.

Andere vrijwilligers
Rank a Brand heeft ook een groep vrijwilligers die andere taken vervullen, zoals in communicatie, fondsenwerving, de website en IT.

 

Jij kan ons ook helpen
Op dit moment zijn meer dan 50 rankers betrokken bij het uitvoeren van ons onderzoek van sectoren en merken. En regelmatig sluiten nieuwe rankers zich bij ons aan. Nieuwsgierig wie we zijn? Maak hier kennis met onze rankers.

Wil je ook ranker worden, ons helpen met ons onderzoek en je favoriete merk onder de loep nemen? Klik dan hier voor meer informatie.

Wil je een stage, traineeship of werkervaringsplaats, stuur dan een email naar contact@rankabrand.org.

 

Rankers

Niels Oskam

 

Marleen Janssen Groesbeek

 

Tim Steinweg

 

Maurits Groen

Management en team

Het management van Rank a Brand is in handen van Niels OskamMario Dziamski en Ype van Woersem.  

Bestuur

De eindverantwoordelijkheid voor Rank a Brand ligt bij het bestuur, dat toezicht houdt op het management en hen ondersteunt. Het bestuur bestaat uit Marleen Janssen Groesbeek (voorzitter van het bestuur en lector sustainable finance and accounting op Avans Hogeschool), Jiska Klein (penningmeester van het bestuur en consultant bij KPMG Sustainability) en Tim Steinweg (adviseur bij Aidenvironment).

Raad van Advies

Om ons steeds op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, onderzoek, maatschappelijk verantwoord ondernemen en de behoeften van consumenten, heeft Rank a Brand een raad van advies, bestaande uit: Gerhard Schuil (manager onderzoek, training en advies bij SOMO), Maurits Groen (medeoprichter van WakaWaka), Walter Etty (adviseur bij Andersson Elffers Felix), Marijn Wiersma (Sr Financial Inclusion Officer bij FMO en Niels Oskam (oprichter van Rank a Brand).

Mario Dziamski

 

Jiska Klein

 

 

Gerhard Schuil

 


Registratie

Rank a Brand is een NGO (non-gouvernementele organisatie), geregistreerd in Nederland als stichting bij de Kamer van Koophandel (KvK nr. 34327935) en heeft een ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling) van de Belastingdienst, waardoor giften aftrekbaar zijn. In Duitsland is Rank a Brand geregistreerd als Verein (vereniging).